Category Archives: Aku dan Dia

saya sangat suka PURPLE

Standard

carpet purple beli kat kedai bangla dari rm350 dapat kurang ke rm250..sebab dah biasa dengan kedai ni.

teringin nak make over ruang tamu kaler purple. tapi pulus tak berapa nak mengizinkan lagi..

nak ganti langsir, sarung bantal..eeemmm all needs money!!!..tunggu lah nanti

akan aku usahakan hehehe…….

sian carpet ni sorang2 dia jer kaler purple..sabarnyer carpet skit hari lagi kamu adalah geng hehe

dan aku hehehe…tudung purple arini dengan baju korporat kaler purple jugak!!!..luv u PURPLE!

 

Advertisements

PHOTO MAGNET 2012

Standard

Photo magnet n bookmark sudah siap. gambar yang korang tengok ni aku dah tampal kat CPU di ofis..yang kecik2 tu bookmark..semalam aku dah potong 2 bookmark tu. satu aku letak dekat peti ais kat rumah dan satu lagi tentu2 kat ofis…untung jugak bookmark buat mcm tu kan.

aku beli kat milkaeal RM26 time tu. rasa mcm berbaloi2 hehehe…

Surprise for my husband

Standard

So aku plan nak wat surprise kat dia. pikir punya pikir..rasa cam nak buat cake. Cake yang aku teringin nak buat is blueberry cheesecake.so aku minta help my fren amy and niza. Rumah aku kat perlis serba kekurangan. Oven pun tak dak. Resipi pun ambik dari niza.

Oreo for cake base. aku guna Oreo. nak guna Biskut merry pun boleh.

Bluberry beli yang dalam tin sahaja. Satu tin tu dalam RM12. Boleh guna untuk 2 cake.

Cake dah siap……nyummm..nyumm hehe…

SEMALAM besday saya..

Standard

Terasa malu plak org wish besday..hehe..

Masuk kelas jer..satu kelas wish happy besday!!!siap nyanyi2 lagi..adoii segannyer
aku hanya mampu senyum jerk..

Husband org yang pertama wish..
Time besday aku, broadband plak tak leh guna.
pakai wireless opis paham2 jer lah..

tak dapat nak say thanks kat kekawan yang wish thru FB


Aku harap apa yang mereka2 doakan untuk aku akan menjadi kenyataan. INSYAALAH…..

birthday saya esok…

Standard

Assalammualaikum

Aku sangat lama tidak update blog. so many story to tell but..quite busy and act busy lately hehe…
Lupakan story mory lepas…yang aku nak update sesangat arini SEBAB……aku xcited hari ni…SEBAB…

arini nak jumpa En. Perisik…which khamis is MY BESDAY…1st time celebrate as a wife.dan dapat celebrate together walaupun sat..so really teruja..errmmm apa yang dia nak surprise kat aku(berangan….entah2 tak dak surprise pong kuakuakua)

so sweet bila dia cakap…”esok balik tau…..jangan tak balik.abg tunggu B…”

sekian.

[3 days]

Standard

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI….MAAF ZAHIR DAN BATIN….

Disaat tinggal 3 hari jer lagi aku sangatlah nerbes….dok terpikir..depa mai ke kenduri aku nanti?..yang tu aku paling takut. Aku tetap berdoa semoga semua jemputan mempunyai kelapangan untuk datang ke kenduri aku. Musim2 raya ni..org banyak aktiviti. Duit pun dah pokai. Persiapan :
– Semalam kerah tenaga anak2 menakan aku packing gula-gula..dari umur yang 3 tahun sampai darjah 3. 3 org jerk hehe. aku kena monitor jugak, kang depa masukkan plastik gula2 jer hehe. tapi budak sekarang bijak..kecik2 dah pandai wat keja –

– sat lagi aku nak pi ambik baju sanding kat orange bridal….-
– Malam ni nak packing kerepek lak. –

[21 DAYS]Checklist apakah?

Standard

checklist-cover

Ada beberapa bende yang tak settle lagi dan aku mcm malas nak buat

1. Pungah stor carik DULANG HANTARAN.

Ini sangat lah bende yang paling malas aku nak buat. aku tak suka betul nak pi cari2 barang dalam stor ni. Buka besar pun stor tapi malas tahap gaban ni mengatasi segalanya. Arini aku bangun pagi2 dengan semangat jati diri yang kuat mahu mengeluarkan dulang tu hehe…tapi sempat lagi blogging. hehe..haruslah kan

2. Kemas BILIK PENGANTIN

ni pun malas nak buat sekarang. mcm nak buat pas raya jerk. nak mintak tulun adik aku mau dia mengamuk, banyak bender dah yang dia berkorban demi aku TAPI…aku dah belanja dia satu baju hehe..katanya tak cukup. HAMPEH!!!….

Things yang aku rajin nak buat tapi tak sempat nak buat lagi.

1. JUMPA EMMA PESONA

Bila nak pi ni?…petang ni kot. kena cari masa jugak. Emma pesona dia mak andam aku nanti. Tak sempat lagi nak jumpa dia. booking and paid deposit semua thru internet sahaja.

2. Dry cleaning baju nikah

Pas balik dari JLN TAR mencari tudung nikah…
Semalam cakap ngan kakak aku…seminggu bef wedding aku nak relekssss…time tu aku tak nak buat apa2 keja. Aku mau lepak arahkan org buat keja..then kakak aku cakap : JGN HARAP..huhu…hampeh sungguh kakak aku ni….

Semalam pi tengok homestay kat wangsa maju depa care4. Rumah double storey, corner lot. rumah mmg cantek dan selesa rege pun leh tahan. semalam RM380. tapi mmg puas hati lah. besar&bersih&kemas.sesuai tuk family yang ramai. Abah aku kata OK apa lagi terus booking arr..